
- reklama -
Suroviny
- 4 větší porce kapra
- pórek
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 avokádo
- 2 lžíce másla
- 0,5 l bílého vína
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pórek,avokádu a zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, vše osolíme , opepříme a podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí.
-
Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme.
-
Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne. Rybu nemícháme, kastrolem pouze potřásáme. Podáváme s opečenými nebo šťouchanými brambory.
Poznámka od kuchařky
Já jsem ještě před dušením porce kapra obalila v hladké mouce a prudce opekla na másle.
Kuchařka: hanahcotton