Kapr z e-mailu – na zelenině a avokádu

54
- reklama -

Suroviny

4 větší porce kapra
pórek
200 g kořenové zeleniny
1 avokádo
2 lžíce másla
0,5 l bílého vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pórek,avokádu a zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, vše osolíme , opepříme a podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra, podlijeme mírně vínem a dusíme na prudkém ohni až se šťáva vydusí.


    Zobrazit celý recept

  2. Podlijeme polovinou zbylého vína a opět prudce vydusíme.

  3. Poslední dušení má probíhat pomaleji a šťáva se při něm vydusí tak, až zhoustne. Rybu nemícháme, kastrolem pouze potřásáme. Podáváme s opečenými nebo šťouchanými brambory.

Poznámka od kuchařky

Já jsem ještě před dušením porce kapra obalila v hladké mouce a prudce opekla na másle.