Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě

77
- reklama -

Suroviny
1-2 porce

2 kousky kapra
mořská sůl
1 lžička natřeného čerstvého zázvoru
několik kapek sojové omáčky
2 stroužky natřeného česneku
2 lžíce olivového oleje
několik kapek citrónové šťávy
Na dohotovení:
olivový olej
1 lžička másla
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí.

  2. Necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně ale aspoň 2 hodiny.

  3. Před smažením kapra posypeme celým kmínem a smažíme na oleji a kousku másla z obou stran dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Můj receptík:-)). Můžeme podávat s jakýmkoliv salátem, bramborem, hranolkami, já jsem jej měla s celerovým salátem.