Suroviny
4 porce
- 0,6 kg kapřích filetů
- tvrdý sýr na strouhání 100 g
- kvalitní tuk na pečení 100 g
- hladká mouka 100 g
- 2 vajíčka
- sůl
- pepř (nejlépe více druhů)
- mletý kmín
- citronová kůra
- sušené provensálské byliny
- sušená petrželová nať
- olej
- sezamová semínka
- konzerva sušených rajčat
- zelené bylinky
- vinný ocet
- cukr
Postup přípravy receptu
-
Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice.
-
Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na 20 minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého radýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm.
-
Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.
-
Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.
Poznámka od kuchařky
Recept na videu: http://www.trebonskykapr.cz/kapr-v-syrovem-teste