- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kapra s kůží
- 1 kg brambor
- asi 12 plátků anglické slaniny
- smetana
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kapra i s kůží nakrájíme na širší porce, osolíme a necháme odležet.
-
Pak uděláme u každého kousku do kůže několik zářezů a vmáčkneme do nich dílky slaniny.
-
Pekáček vytřeme olejem, poklademe oloupanými, nakrájenými, osolenými a okmínovanými bramborami, navrch položíme rybu, pokapeme smetanou, posypeme petrželkou a okořeníme.
-
Upečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka od kuchařky
Kůže z kapra se vypeče dokřupava, takže ji sní i ten, kdo jinak kůži rád nemá.
Kuchařka: zizala