Kapr se slaninou na bramborách

44
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 kapra s kůží
1 kg brambor
asi 12 plátků anglické slaniny
smetana
sůl
pepř
drcený kmín
olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra i s kůží nakrájíme na širší porce, osolíme a necháme odležet.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak uděláme u každého kousku do kůže několik zářezů a vmáčkneme do nich dílky slaniny.

  3. Pekáček vytřeme olejem, poklademe oloupanými, nakrájenými, osolenými a okmínovanými bramborami, navrch položíme rybu, pokapeme smetanou, posypeme petrželkou a okořeníme.

  4. Upečeme. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Kůže z kapra se vypeče dokřupava, takže ji sní i ten, kdo jinak kůži rád nemá.