- reklama -
Suroviny
- kapr
- hrubozrnná sůl
- uzená paprika
- hladká mouka
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky.
-
Kousky kapra posypeme hrubozrnnou solí, poprášíme jemně hladkou moukou a poprášíme uzenou paprikou – viz Rojíkovo koření. Toto provedeme po obou stranách.
-
Poté kousky kapra jemně zakápneme olivovým olejem, naskládáme je do uzavíratelné nádoby a necháme odležet přes noc v lednici.
-
Druhý den se vrhneme na přípravu. Na rozpálené pánvičce kapra osmažíme z obou stran 3-5 minut – záleží na tom, jak jsou kousky ryby silné. A pak už jen podáváme lahodný pokrm. 🙂 Jako přílohu zvolte to, co máte rádi.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: hanahcotton