Kapr s uzenou paprikou

43
- reklama -

Suroviny

kapr
hrubozrnná sůl
uzená paprika
hladká mouka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Ulovíme kapra asi tak 58 a více centimetrů dlouhého. Doma ho vykucháme, očistíme a stáhneme z kůže. Poté nahatého kapříka vyfiletujeme a nakrájíme na kousky.


    Zobrazit celý recept

  2. Kousky kapra posypeme hrubozrnnou solí, poprášíme jemně hladkou moukou a poprášíme uzenou paprikou – viz Rojíkovo koření. Toto provedeme po obou stranách.

  3. Poté kousky kapra jemně zakápneme olivovým olejem, naskládáme je do uzavíratelné nádoby a necháme odležet přes noc v lednici.

  4. Druhý den se vrhneme na přípravu. Na rozpálené pánvičce kapra osmažíme z obou stran 3-5 minut – záleží na tom, jak jsou kousky ryby silné. A pak už jen podáváme lahodný pokrm. 🙂 Jako přílohu zvolte to, co máte rádi.