- reklama -
Suroviny
- porce kapra
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
- špetka římského kmínu
- 2 střední černé ředkve
- hrst cherry rajčátek
- hrst zelené jarní cibulky
Postup přípravy receptu
-
Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma marinovaného kapra, nakrájenou černou ředkev, rajčátka a nasekanou cibulku.
-
Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na nejvyšší stupeň 10 minut. Poté odděláme alobal, zeslabíme troubu asi na 18°C a dalších 10 minut dopečeme.
-
Zeleninu použijeme místo přílohy.
Poznámka od kuchařky
Rajčátka pustí šťávu a po upečení také dobře chutnají. 🙂
Kuchařka: hanahcotton