![Kapr podle rybářů_5ff7f41f5e7d1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kapr-podle-rybaru_5ff7f41f4ceff.jpeg)
Suroviny
- 600 g kapra nebo amura
- 30 g sardelové pasty
- 40 g másla
- olej
- 100 g majonézy
- cibule
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla.
-
Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem.
-
Porce ryby opečeme na oleji a necháme vychladnout.
-
Do majonézy vmícháme nakrájenou cibuli, podle chuti dosolíme.
-
Vychladlé porce ryby vložíme do misky a přelijeme majonézou s cibulí.
-
Necháme v ledničce den odležet. Podáváme studené s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj receptu kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona
V receptu je uvedené množství surovin podle receptu v kuchařce. Na foto je kapřík dělaný z menší porce. Přiměřeně je použito méně dalších surovin uvedených v receptu.
Pokud by měl někdo obavy z kostiček, může odstranit páteř, žebra a porce ryby proříznout co 2 až 3 mm až ke kůži ( viz poslední fotky), proříznutím přeruší drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci.