Kapr podle rybářů

110
- reklama -

Suroviny

600 g kapra nebo amura
30 g sardelové pasty
40 g másla
olej
100 g majonézy
cibule
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla.


    Zobrazit celý recept

  2. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem.

  3. Porce ryby opečeme na oleji a necháme vychladnout.

  4. Do majonézy vmícháme nakrájenou cibuli, podle chuti dosolíme.

  5. Vychladlé porce ryby vložíme do misky a přelijeme majonézou s cibulí.

  6. Necháme v ledničce den odležet. Podáváme studené s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona

V receptu je uvedené množství surovin podle receptu v kuchařce. Na foto je kapřík dělaný z menší porce. Přiměřeně je použito méně dalších surovin uvedených v receptu.

Pokud by měl někdo obavy z kostiček, může odstranit páteř, žebra a porce ryby proříznout co 2 až 3 mm až ke kůži ( viz poslední fotky), proříznutím přeruší drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci.