Kapr po šumavsku

46
- reklama -

Suroviny

porce kapra
1/3 až 1/2 kostky másla
2 až 3 papriky
1 cibule
rajčata
sůl
hladká mouka
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpustíme máslo, než se úplně rozpustí přidáme nakrájené papriky.


    Zobrazit celý recept

  2. Asi po 3 minutách rozložíme na papriky kolečka cibule. Papriku a cibuli nemícháme.

  3. Osolené porce kapra obalíme v hladké mouce smíchané se sladkou paprikou.

  4. Po 5 minutách mírného dušení vložíme na papriku s cibulí obalené porce kapra.

  5. Do mezer mezi porcemi kapra vložíme nakrájená rajčata.

  6. Rybu dusíme podle velikosti porcí po každé straně asi 4 až 6 minut.

  7. Na talíř dáme porci kapra se zeleninou a přelijeme šťávou.

    Podáváme s chlebem či vekou.

Poznámka od kuchařky

Autorem receptu je pan Bedřich Hála z Klánovic.Recept pod stejným názvem je v Receptáři vydaném v r.1992.

Pan Hála dodává, že stejným způsobem se může připravovat candát, štika , bolen či lín.Možná by se mohl použít i pangasius.

Je to jednoduchá a rychlá úprava. Kapra podle tohoto receptu děláme často.