Kapr po novohradsku

160
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 filety z kapra
4 stroužky česneku
polohrubá mouka
mletý kmín
mletá sladká paprika
sůl
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety jemně prořežeme, abychom je zbavili kostí, ale dáme pozor, abychom neporušili kůži, která drží maso pohromadě.

  2. Česnek utřeme se solí a porce jím potřeme – případně ještě přisolíme.

  3. Necháme odležet a poté obalíme ve směsi polohrubé mouky, kmínu a sladké papriky.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla dozlatova (10-15 minut, střední teplota, zvolna).

Poznámka od kuchařky

Recept má velmi dlouhou tradici; na internetu se nachází např. na stránkách www.ryba domácí.

Videonávod na odstranění kostí zde:

http://www.kucharskecarovani.cz/web/pages/video.ph…