
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 filety z kapra
- 4 stroužky česneku
- polohrubá mouka
- mletý kmín
- mletá sladká paprika
- sůl
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Kapří filety jemně prořežeme, abychom je zbavili kostí, ale dáme pozor, abychom neporušili kůži, která drží maso pohromadě.
-
Česnek utřeme se solí a porce jím potřeme – případně ještě přisolíme.
-
Necháme odležet a poté obalíme ve směsi polohrubé mouky, kmínu a sladké papriky.
-
Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného sádla dozlatova (10-15 minut, střední teplota, zvolna).
Poznámka od kuchařky
Recept má velmi dlouhou tradici; na internetu se nachází např. na stránkách www.ryba domácí.
Videonávod na odstranění kostí zde:
Kuchařka: Eliza