Kapr pečený na saturejce

61
- reklama -

Suroviny

1 kapr
1-2 bílé papriky
5 stroužků česneku
250 g tmavých žampiónů
1 cibule
koření na ryby
saturejka
hladká mouka na obal
máslo
olej
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme kořením na ryby.


    Zobrazit celý recept

  2. Takto připravené porce protáhneme moukou a trochu jí setřepáme, porce zprudka opečeme na pánvi s olejem s obou stran.

  3. Vezmeme si pekáč a dáme do něj plátky másla a na něj si vyskládáme porce kapra. Posypeme cibulí a paprikou na kolečka, česnekem na plátky, kousky žampiónů a petrželkou.

  4. Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut přikryté a 15 minut odkryté, pokud bude šťáva vypečená, přidáme trochu vody, před druhým zapečením.

Poznámka od kuchařky

Původně jsem chtěla dělat podle receptu Mirky Kapr-kapřík, dělat oběd a jelikož jsem neměla některé ingredience, musela jsem zaimprovizovat a to jak s přidáním věcí jiných, tak v postupu vaření. Jelikož vznikl úplně jiný recept, rozhodla jsem se,že ho sem dám,aby bylo více možností, jak využít kapra a my si moc pochutnali.