Suroviny
- 1 kapr
- 1-2 bílé papriky
- 5 stroužků česneku
- 250 g tmavých žampiónů
- 1 cibule
- koření na ryby
- saturejka
- hladká mouka na obal
- máslo
- olej
- sůl
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kapra si naporcujeme jako na řízky, omyjeme a vysušíme. Porce si dáme vedle sebe a z jedné strany osolíme a posypeme saturejkou, otočíme a znovu osolíme a posypeme kořením na ryby.
-
Takto připravené porce protáhneme moukou a trochu jí setřepáme, porce zprudka opečeme na pánvi s olejem s obou stran.
-
Vezmeme si pekáč a dáme do něj plátky másla a na něj si vyskládáme porce kapra. Posypeme cibulí a paprikou na kolečka, česnekem na plátky, kousky žampiónů a petrželkou.
-
Vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut přikryté a 15 minut odkryté, pokud bude šťáva vypečená, přidáme trochu vody, před druhým zapečením.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat podle receptu Mirky Kapr-kapřík, dělat oběd a jelikož jsem neměla některé ingredience, musela jsem zaimprovizovat a to jak s přidáním věcí jiných, tak v postupu vaření. Jelikož vznikl úplně jiný recept, rozhodla jsem se,že ho sem dám,aby bylo více možností, jak využít kapra a my si moc pochutnali.