Kapr nebo rybí filé s mandlemi

83
- reklama -

Suroviny

4 porce kapra (nebo 500 g filé)
1 kostka masoxu
1 – 2 stroužky česneku
4 dkg mandlí
1 citron
10 dkg cibule
40 dkg másla
olej
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávu a necháme hodinu odležet.

  2. Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá.

  3. Přidáme sekané loupané mandle ) mandle se přelijí horkou vodou, pak se sloupnou), zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme.

  4. Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky.

  5. Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby.

  6. Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložíme plátky citronu.