
- reklama -
Suroviny
- 4 porce kapra (nebo 500 g filé)
- 1 kostka masoxu
- 1 – 2 stroužky česneku
- 4 dkg mandlí
- 1 citron
- 10 dkg cibule
- 40 dkg másla
- olej
- mletý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené porce kapra nebo porce rybího filé pokapeme citrónovou šťávu a necháme hodinu odležet.
-
Jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek vložíme na pánev se zahřátým olejem a lehce zpěníme, aby cibule zůstala světlá.
-
Přidáme sekané loupané mandle ) mandle se přelijí horkou vodou, pak se sloupnou), zalijeme vývarem připraveným z kostky masoxu a chvíli povaříme.
-
Zapékací misku vymažeme máslem a do ní naskládáme zbylou cibuli rozkrájenou na tenké plátky a rozebranou na kroužky.
-
Na cibuli položíme porce ryby, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby.
-
Asi po 8 minutách přelijeme omáčkou s mandlemi a dopečeme. Podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží a obložíme plátky citronu.
Kuchař: toprecepty.cz









