
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 800 g kapra
- 100 g anglické slaniny
- 150 g žampionů
- olej
- mletý pepř
- mletá paprika
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíte na menší porce. Osolíte, opepříte a lehce ochutíte mletou paprikou.
-
Anglickou slaninu nakrájíte na nudličky a lehce orestujete na dostatečně rozpáleném oleji. Do pánve přidáte porce kapra, kterého po obou stranách opečete. Zhruba 10 minut z každé strany.
-
Žampiony nakrájíte na plátky, osolíte a podusíte zvlášť na tuku. Podušené žampiony přidáte k porci kapra, prohřejete a podáváte.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha se hodí brambory, ale můžeme použít cokoli dle chuti.
Kuchařka: pavluli