Kapr na slanině se žampiony

63
- reklama -

Suroviny
4 porce

800 g kapra
100 g anglické slaniny
150 g žampionů
olej
mletý pepř
mletá paprika
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíte na menší porce. Osolíte, opepříte a lehce ochutíte mletou paprikou.

  2. Anglickou slaninu nakrájíte na nudličky a lehce orestujete na dostatečně rozpáleném oleji. Do pánve přidáte porce kapra, kterého po obou stranách opečete. Zhruba 10 minut z každé strany.

  3. Žampiony nakrájíte na plátky, osolíte a podusíte zvlášť na tuku. Podušené žampiony přidáte k porci kapra, prohřejete a podáváte.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha se hodí brambory, ale můžeme použít cokoli dle chuti.