
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 1 kapr
- kmín
- sůl
- pepř
- olej
- Citronové máslo:
- 50 g změklého másla
- špetka jemně strouhané citronové kůry
- 2 lžičky citronové šťávy
- špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.
-
Kapra s kůží částečně vyfiletujeme – nařízneme podél hřbetu a seřízneme částečně od kostí, zbytek odstřihneme nůžkami na drůbež – a naporcujeme na 8 řízků.
-
Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
-
Potřeme olejem a hned klademe na rozpálený rošt. Opékáme z každé strany 5-8 minut.
-
Na talíři na každou porci položíme kolečko citronového másla. Podáváme s chlebem nebo různě upravenými bramborami a zeleninou.
Kuchařka: zizala