Kapr na roštu s citronovým máslem

66
- reklama -

Suroviny
8 porcí

1 kapr
kmín
sůl
pepř
olej
Citronové máslo:
50 g změklého másla
špetka jemně strouhané citronové kůry
2 lžičky citronové šťávy
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.

  2. Kapra s kůží částečně vyfiletujeme – nařízneme podél hřbetu a seřízneme částečně od kostí, zbytek odstřihneme nůžkami na drůbež – a naporcujeme na 8 řízků.

  3. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.

  4. Potřeme olejem a hned klademe na rozpálený rošt. Opékáme z každé strany 5-8 minut.

  5. Na talíři na každou porci položíme kolečko citronového másla. Podáváme s chlebem nebo různě upravenými bramborami a zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Další moje recepty najdete na

http://www.mlsoty.estranky.cz/