- reklama -
Suroviny
- 1 kapr nakrájený na porce
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- sladká paprika
- 100 g anglické slaniny
- 1-2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- asi 200 ml světlého piva
- kousek másla
Postup přípravy receptu
-
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.
-
Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na plátky a cibuli na půlkolečka. Vše nasypeme na rybu a navrch položíme kousíčky másla. Nakonec podlijeme pivem a dáme péci do trouby. Pečeme při 200°C, až je směs na kaprovi zlatavá a pivo se skoro vypeče.
Nejlepší příloha je čerstvý chléb a sklenice piva
Kuchařka: Angel 666