Kapr na oreganu se zeleninkou

98
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 porce kapr
sůl
drcený kmín
citronová šťáva
mouka hladká
oregano
česnek
mrkev
petržel
cibule červená
cibule klasická
paprika červená
paprika žlutá
cuketa
naťová cibulka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno nakrájeného oregana a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kostky,česnek na plátky,cibuli na osminky,mrkev a petržel na jemné plátky.

  3. Na pánvi si rozehřejeme máslo,vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme.

  4. Z vrchní strany jemně posypeme moukou(neobracíme),podlijeme vodou a necháme pár minut dusit pod pokličkou.Pak pokličku odklopíme,šťávu necháme vydusit. Kapra otočíme, orestujeme moučnou stranu,znovu mírně podlijeme a necháme zavařit.

  5. Pak porce vyjmeme,do výpeku vhodíme nakrájenou zeleninu,orestujeme,osolíme, podlijeme,vložíme zbytek oregana,necháme přejít do varu,dle potřeby dosolíme(zelenina nesmí změknout,musí zůstat křupavá) a poklademe na porce kapra. Podáváme s vařeným bramborem.