
Suroviny
            4 porce
							
    
- 4 porce kapr
- sůl
- drcený kmín
- citronová šťáva
- mouka hladká
- oregano
- česnek
- mrkev
- petržel
- cibule červená
- cibule klasická
- paprika červená
- paprika žlutá
- cuketa
- naťová cibulka
- voda
Postup přípravy receptu
- 
Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno nakrájeného oregana a necháme chvíli odležet. 
- 
Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kostky,česnek na plátky,cibuli na osminky,mrkev a petržel na jemné plátky. 
- 
Na pánvi si rozehřejeme máslo,vložíme porce kapra a ze všech stran opečeme. 
- 
Z vrchní strany jemně posypeme moukou(neobracíme),podlijeme vodou a necháme pár minut dusit pod pokličkou.Pak pokličku odklopíme,šťávu necháme vydusit. Kapra otočíme, orestujeme moučnou stranu,znovu mírně podlijeme a necháme zavařit. 
- 
Pak porce vyjmeme,do výpeku vhodíme nakrájenou zeleninu,orestujeme,osolíme, podlijeme,vložíme zbytek oregana,necháme přejít do varu,dle potřeby dosolíme(zelenina nesmí změknout,musí zůstat křupavá) a poklademe na porce kapra. Podáváme s vařeným bramborem. 
