
- reklama -
Suroviny
- 800 g kapra
- sůl
- 50 g oleje
- 40 g cibule
- 40 g celeru
- 50 g mrkve
- 50 g v nakládané papriky
- 100 g v octe naložených hub
- mletý pepř
- kari
- 10 g hladké mouky
- mletá paprika
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na 4 väčšie alebo 8 menších kúskov, osolíme a poprášime múkou rozmiešanou s mletým čiernym a karí korením a mletou červenou paprikou.
-
Takto pripravené porcie kapra opečieme na horúcom oleji a vyberieme na tanier.
-
Na zvyšnom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a na rezance pokrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme lyžicou vody a prikryté dusíme asi 15-20 minút.
-
Potom pridáme pokrájané hríby, nakladanú papriku a opečenú rybu, prikryjeme a ešte spolu dusíme asi 10 minút.
Podávame s ryžou.
Kuchař: Jojko