
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 3 lžičky oleje
- 1 lžíce grilovacího koření
- 2 lžíce polohrubé mouky
- oloupané mandle
- rozinky
- 2 dcl bílého vína
- Omáčka:
- 150 g Majolky®
- 100 g kysané smetany
- 50 g ananasového kompotu
- 50 g brusinkového kompotu
- sůl
- cukr
- citrón
Postup přípravy receptu
-
Řízky trochu naklepeme a každý překrojíme asi na tři díly.
-
Mouky smícháme s grilovacím kořením a kousky v ní obalíme.
-
Na pánvi osmažíme po obou stranách, přidáme mandle a rozinky.
-
Těsně před dokončením zalijeme vínem a povaříme asi 1 minutu.
-
Poléváme studenou omáčkou, kterou si připravíme tak, že majolku, smetanu a kompoty promícháme, případně dochutíme.
příloha: různě upravené brambory
Poznámka od kuchařky
Převzato z Ham a mňam Petra Novotného
Kuchařka: Amira









