Kapiová sombréra, tak trochu mexická

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kapie
500 g mletého masa
1 malá plechovka sterilované kukuřice (nebo několik lžic mražené)
3 žampiony
kousek feferonky
sůl
pepř
olej
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s kukuřicí, podušenými žampiony, kořením a nakrájenou feferonkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Kapie nařežeme opatrně ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka.

  3. Zapékací nádobu vymažeme olejem, naskládáme do ní kolečka paprik a jejich středy vyplníme masovou směsí.

  4. Navrch každého posadíme špičku kapie a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.

  5. Pečeme asi 30 minut, ke konci přidáme do výpeku lžíci másla a necháme už jen rozpustit. Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Protože z každé kapie jdou udělat nejméně 4 kolečka, ale každá má jen jednu špičku, uřízla jsem „konečky“ ještě několika paprikám..ty okrájené jsem pak použila jinak (konkrétně k večeři, do směsi grilované zeleninky) 🙂