- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kapie
- 500 g mletého masa
- 1 malá plechovka sterilované kukuřice (nebo několik lžic mražené)
- 3 žampiony
- kousek feferonky
- sůl
- pepř
- olej
- lžíce másla
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s kukuřicí, podušenými žampiony, kořením a nakrájenou feferonkou.
-
Kapie nařežeme opatrně ostrým nožem na asi 2 cm široká kolečka.
-
Zapékací nádobu vymažeme olejem, naskládáme do ní kolečka paprik a jejich středy vyplníme masovou směsí.
-
Navrch každého posadíme špičku kapie a dáme do trouby vyhřáté na 180°C.
-
Pečeme asi 30 minut, ke konci přidáme do výpeku lžíci másla a necháme už jen rozpustit. Podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Protože z každé kapie jdou udělat nejméně 4 kolečka, ale každá má jen jednu špičku, uřízla jsem „konečky“ ještě několika paprikám..ty okrájené jsem pak použila jinak (konkrétně k večeři, do směsi grilované zeleninky) 🙂
Kuchařka: Danca