Kantonské nudle / wok

61
- reklama -

Suroviny

Ploché nudle
olej
hlávkové zelí
vývar
konzerva bambusových výhonků (možno nahradit tenkými plátky kedlubny či celeru)
kuřecí maso
šunka
černé houby
sůl
glutasol
petrželka
bílý pepř
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, promícháme, zalijeme vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme bambus, nudličky vařeného kuřecího masa, šunky a máčené černé houby. Ochutíme solí, glutasolem, bílým pepřem, zahustíme máčeným solamylem, podusíme. Směsí přelijeme nudle, ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.