
Suroviny
asi 8
- 1 x slepice
- 1 x široké nudle
- 1 x menší hlávka bílého zelí
- Sojová omáčka
- pepř
- sůl
- bobkový list
- veliká cibule
- nové koření
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkovým listem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1×1 cm.
-
Když je slepička měkká, že jde od kosti, necháme vychladnout a masíčko obereme.
-
Vývar si ponecháme na polévku. Uvaříme nudle. Na pánvičce rozpálíme olej a na kousky nakrájené maso orestujeme.
-
Přidáme zelí a velmi krátce prohodíme s masem .. musí zůstat křupavé, tak jen minutku, aby se prohřálo. Pak dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.
-
Můžeme smíchat s nudlemi, nebo směsí pokryjeme jednotlivé porce. Lépe je promíchat vše dohromady, chutě se spojí a snadněji se dochucuje.
Poznámka od kuchařky
už dlouho jsem to nevařila, takže foto nemám k dispozici .. ale určitě vyfotím později.