Kantonské nudle

181
- reklama -

Suroviny
asi 8

1 x slepice
1 x široké nudle
1 x menší hlávka bílého zelí
Sojová omáčka
pepř
sůl
bobkový list
veliká cibule
nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkovým listem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1×1 cm.

  2. Když je slepička měkká, že jde od kosti, necháme vychladnout a masíčko obereme.

  3. Vývar si ponecháme na polévku. Uvaříme nudle. Na pánvičce rozpálíme olej a na kousky nakrájené maso orestujeme.

  4. Přidáme zelí a velmi krátce prohodíme s masem .. musí zůstat křupavé, tak jen minutku, aby se prohřálo. Pak dochutíme sojovou omáčkou, solí a pepřem.

  5. Můžeme smíchat s nudlemi, nebo směsí pokryjeme jednotlivé porce. Lépe je promíchat vše dohromady, chutě se spojí a snadněji se dochucuje.

Poznámka od kuchařky

už dlouho jsem to nevařila, takže foto nemám k dispozici .. ale určitě vyfotím později.