Kanellbular – skořicové šneky

92
- reklama -

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 lžičky cukru moučka
25 g kvasnic
400 g hladké mouky
1/2 lžičky soli
60 g rozpuštěného (ale ne horkého!) másla
2 lžíce cukru moučka
Náplň (na každý obdélník po jedné dávce):
50 g změklého másla
3 lžíce cukru krystal
1,5 lžičky skořice
1 vejce na potření
cukr krystal na posypání

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mléko se dvěma lžičkami moučkového cukru, kvasnicemi a necháme stát 15 min.
    Navážíme mouku se 2 lžícemi cukru, přidáme sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vše důkladně zpracujeme v těsto, které necháme přikryté utěrkou na teplém místě nakynout do dvojitého objemu.


    Zobrazit celý recept

  2. Až je těsto nakynuté, rozdělíme jej na dva díly. Každý vyválíme v obdélník, na který rozetřeme 50 g rozteklého másla (tak, aby šlo roztírat) a posypeme rovnoměrně cukrem smíchaným se skořicí. Plát srolujeme a krájíme na kousky silné 2,5 cm. Ty klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.

  3. Poté potřeme rozšlehaným vejcem a pocukrujeme krystalem nebo perličkovým cukrem (já jej neměl, tak jsem volil krystal).
    Troubu předehřát na 220 stupňů – horkovzduch.
    Pečeme 7-10 minut.
    A upečené necháme zchladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Měl jsem velkou chuť na skořicové šneky, které prodávají v IKEA, a tak jsem se pustil do díla. Tento receptík jsem na Topreceptech nenašel, tak doufám, že budu první, kdo ho tu má.

Když budete kuchtit tak jako já, budete odměněni jedinečným gastro zážitkem. Děti se budou olizovat až za ušima a budou chtít ještě. U nás doma se po nich jen zaprášilo.

Byly krásně křehké a nadýchané.