Kanec „Asiat“

159
- reklama -

Suroviny

kančí kýta cca 500 g
Na marinádu:
2 PL medu
2 PL ústřicové omáčky nebo hoisin omáčky
1 PL sójové omáčky
3 PL rýžového vína nebo suchého cherry
2 KL rýžového octa (neměla jsem, použila jsem balsamico)
2 KL nastrouhaného zázvoru
3 nastrouhané stroužky česneku
1 KL drceného chilli (můžeme použít i čerstvé feferonky)
1 KL tandoori masala
1 PL škrobu na zahuštění
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.

  2. Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme.

  3. Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou.

  4. Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.

  5. Prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Marináda je velmi podobná tzv. „čínské barbeque omáčce“ Char Siu, ve které se ale maso peče i 3 hodiny.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/