Kandovaná pomerančová kůra

110
- reklama -

Suroviny

2 pomeranče (na pomerančovou kůru)
voda
cca 200 g krystalového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou.

  2. Takto „marinovat“ necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.

  3. Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou vody (ta kůra).

  4. Vaříme do sklovata, co já vím, asi tak půl hodiny, až do vyvaření vody. A je hotovo, tedy téměř, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.

  5. Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.

Poznámka od kuchařky

Hledala jsem poctivě, zda tu něco podobného není a nenašla.. pakliže tu je duplicitní rcp, nechám tento smazat.

Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry.To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chutově, o ceně nemluvě.

Tak dobrou chuť…budu ráda, když někdo vyzkoušíte.