
Suroviny
- 2 pomeranče (na pomerančovou kůru)
- voda
- cca 200 g krystalového cukru
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče pořádně vydrbeme kartáčkem a horkou vodou, ať se zbavíme chemie. Poté oloupeme na čtvrtiny a kůru vložíme do vhodné nádoby, zalijeme studenou vodou.
-
Takto „marinovat“ necháme 2-3 dny, vodu denně vyměníme za čerstvou. Po třech dnech přemístíme kůru do hrnce, zalijeme novou vodou a vaříme cca 30 minut.
-
Po zchladnutí kůru překrájíme na proužky (nebo kostičky), zasypeme cukrem a přilijeme vodou tak, aby byla téměř pod hladinou vody (ta kůra).
-
Vaříme do sklovata, co já vím, asi tak půl hodiny, až do vyvaření vody. A je hotovo, tedy téměř, po vychladnutí necháme chvíli (optimálně do druhého dne) zaschnout a uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme do chladnější místnosti.
-
Používáme do moučníků a všude, kde chceme cítit krásnou vůni pomerančů.
Poznámka od kuchařky
Hledala jsem poctivě, zda tu něco podobného není a nenašla.. pakliže tu je duplicitní rcp, nechám tento smazat.
Je to velice jednoduchá a levná příprava kandované kůry.To, co nám nabízejí v obchodech se s tímto nedá srovnat. Ani chutově, o ceně nemluvě.
Tak dobrou chuť…budu ráda, když někdo vyzkoušíte.