Kandovaná kůra z citrusového ovoce

44
- reklama -

Suroviny
Podle dětí

Kůra ze:
4 mandarinek
1 pomela či grepu
4 pomerančů
4 citronů
lze přidat i nevyzkoušené, co má slupku
voda
1 kg krystalového cukru
4 vanilkové cukry
1 arch papíru na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve ovoce důkladně omyjeme horkou vodou a vydrhneme kůru kartáčkem. Díky různým postřikům a konzervantům čím důkladněji, tím lépe…
    Vše nakrájíme na nudličky, kostky, srdíčka, kolečka, jak se povede a ponoříme na 3 dny do vody, je třeba každý den vodu vylít a dát novou.


    Zobrazit celý recept

  2. Třetí den vodu vylijeme a do velké pánve dáme kůry. Zalijeme vodou, aby vše plavalo, zakryjeme pokličkou a vaříme zprudka asi 30-40 minut. Poté scedíme, vodu vylijeme, kůru necháme okapat a zchladnout

  3. Jdeme do finále! Do igelitky nasypeme asi 3/4 kg krystalového cukru a všechnu kůru, igelitku zavřeme a pořádně zatřepeme, kůra se krásně obalí a celé to vysypeme opět na velkou pánev, podlijeme asi 0,5-0.6 l vody a posypeme zbytkem cukru. Opět rozjet sporák naplno a bez pokličky vařit, dokud se kouří, asi 35-45 minut. Pak vše opět zcedíme, necháme vychladnout. Do igelitky nasypeme vanilkový cukr a kůru a vše finálně promícháme. A je hotovo! Dáme na pečící papír sušit tak do druhého dne občas s tím zamícháme a uskladníme do sklenic do lednice.

Poznámka od kuchařky

Dobrou chuť.