Kančí žebra s řeznickým salátem

202
- reklama -

Suroviny

Žebra z divočáka
mrkev
celer
sůl
pepř
pivo (Svijany 13 černé)
máslo
olej
houbové koření

Postup přípravy receptu

  1. Rozpalíme máslo s olejem, dáme žebra a opečeme, potom vložíme do trouby na 220°C, malinko podlijeme vodou a dusíme.

  2. Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem.

  3. Přidame mrkev, celer a ještě asi hoďku pečeme bez pokličky, ale musíme podlévat a přelévat pivem.

  4. Poté zkusime jak je maso měkké a můžeme podavat.

Poznámka od kuchařky

Řeznicky salat:1 kg řepy,1kg cibule,1 kgpapariky červené.Nálev:2 hrnky vody,1 hrnek cukru,1 hrnek octa,1/2 hrnku oleje.Řepu nastrouhame za syrova na hrubo,cibuli na proužky ,papriku na proužky,vše promícham,nalejeme nálev a dusíme 15-20 minut,necháme trochu vychladit a dáme do skleni a sterilujeme 30-40 minut na 80 stupňů.