
- reklama -
Suroviny
- Žebra z divočáka
- mrkev
- celer
- sůl
- pepř
- pivo (Svijany 13 černé)
- máslo
- olej
- houbové koření
Postup přípravy receptu
-
Rozpalíme máslo s olejem, dáme žebra a opečeme, potom vložíme do trouby na 220°C, malinko podlijeme vodou a dusíme.
-
Asi po půl hodině mrkneme a začneme podlévat pivem.
-
Přidame mrkev, celer a ještě asi hoďku pečeme bez pokličky, ale musíme podlévat a přelévat pivem.
-
Poté zkusime jak je maso měkké a můžeme podavat.
Poznámka od kuchařky
Řeznicky salat:1 kg řepy,1kg cibule,1 kgpapariky červené.Nálev:2 hrnky vody,1 hrnek cukru,1 hrnek octa,1/2 hrnku oleje.Řepu nastrouhame za syrova na hrubo,cibuli na proužky ,papriku na proužky,vše promícham,nalejeme nálev a dusíme 15-20 minut,necháme trochu vychladit a dáme do skleni a sterilujeme 30-40 minut na 80 stupňů.
Kuchař: ruza52









