Kančí ( vepřové) na celeru a hrubozrnné hořčici

75
- reklama -

Suroviny

500 g kančího masa ( nebo vepřového)
– já použila zbytek plece a kýty
1/2 většího celeru
1 velká cibule
1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
4 žampiony
5 kuliček jalovce
snítka čerstvé saturejky
250 ml smetany na vaření
cukr
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme k ní osmažit nahrubo nastrouhaný celer a hořčici.

  3. Plátky masa vložíme do směsi a z obou stran necháme zatáhnout.

  4. Podlijeme cca 3 dl vody nebo vývaru a dusíme do změknutí masa ( asi hodinu). Podle potřeby podléváme.

  5. Maso vyjmeme, udržujeme teplé a omáčku můžeme rozmixovat nebo přepasírovat, vlijeme smetanu a přidáme nakrájené žampiony.

  6. Vaříme ještě cca 10 minut.

  7. Omáčku dochutíme podle chuti cukrem.