
- reklama -
Suroviny
- 600 g kančí plece nebo kýty
- 100 g slaniny
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/2 středního celeru
- cibule
- 200 ml červeného suchého vína
- 150 ml velmi silného šípkového čaje
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- jalovec
- špetka tymiánu
- šípkový džem
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- vývar nebo voda
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.
-
Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.
-
Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.
-
Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc – podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.
Poznámka od kuchařky
Většinou je třeba zvěřinu předem naložit. Já nejraději jen poliji rozpuštěným máslem, přidám koření a nechám v chladu přes noc odležet.
Kuchařka: maris