![Kančí po cikánsku_5ff8401f43f8a.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kanci-po-cikansku_5ff8401f325e1.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 500 g kančí plece
- 30 g sádla
- 50 g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- sladká paprika
- pálivá paprika
- kmín
- tymián
- celý pepř
- nové koření
- bobkový list
- masový vývar z kostí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4×4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem.
-
Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso.
-
Posypeme sladkou i pálivou paprikou, kmínem, tymiánem, přidáme asi 3 kuličky pepře a nového koření, 1-2 lístky bobkového listu, cibuli nakrájenou na kolečka a kousky anglické slaniny.
-
Zalijeme vývarem a ve vyhřáté troubě na 190 stupňů pečeme za občasného polévání vývarem cca 90 min.
-
Pokud chceme, můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky, nebo instantní tmavou jíškou, ale není to potřeba.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale také houskový knedlík. Záleží pouze na chuti.
Poznámka od kuchařky
Doufám, že mne nikdo nebude kamenovat za název, který je podle nových pravidel EU diskriminační :-D. Já nejsem restaurace 🙂
Zdroj-Nejlepší recepty od Dony