Kančí nudličky na paprikách a žampionech

145
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

250 g kančí kýty
1/2 cibule
1 kus bílé papriky
4 kusy menších žampionů
3-4 lžíce ostrého kečupu
1 kus čili papričky (nemusí být)
1/2 lžičky koření na divočinu
špetka cukru do základu
sůl
olej podle potřeby
1 lžíce světlé jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Kančí maso nakrájíme na nudličky.


    Zobrazit celý recept

  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a přidáme na něj nakrájenou cibuli, kterou opékáme do sklovata.

  3. Papriku a žampiony očistíme, nakrájíme a přidáme k cibuli a rovnou přidáme špetku cukru. Restujeme ještě asi 2 minuty, přidáme kečup, promícháme a vložíme do směsi na nudličky nakrájené maso.

  4. Když se maso zatáhne, podlijeme vodou, asi 1 a 1/2 dl a uzavřeme hrnec.

  5. Od doby syčení dusíme 20- 25 min.

  6. Hrnec otevřeme, podle potřeby maso ještě dochutíme, přidáme světlou jíšku a provaříme.

  7. Podáváme nejlépe s rýží.