- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 250 g kančí kýty
- 1/2 cibule
- 1 kus bílé papriky
- 4 kusy menších žampionů
- 3-4 lžíce ostrého kečupu
- 1 kus čili papričky (nemusí být)
- 1/2 lžičky koření na divočinu
- špetka cukru do základu
- sůl
- olej podle potřeby
- 1 lžíce světlé jíšky
Postup přípravy receptu
-
Kančí maso nakrájíme na nudličky.
-
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a přidáme na něj nakrájenou cibuli, kterou opékáme do sklovata.
-
Papriku a žampiony očistíme, nakrájíme a přidáme k cibuli a rovnou přidáme špetku cukru. Restujeme ještě asi 2 minuty, přidáme kečup, promícháme a vložíme do směsi na nudličky nakrájené maso.
-
Když se maso zatáhne, podlijeme vodou, asi 1 a 1/2 dl a uzavřeme hrnec.
-
Od doby syčení dusíme 20- 25 min.
-
Hrnec otevřeme, podle potřeby maso ještě dochutíme, přidáme světlou jíšku a provaříme.
-
Podáváme nejlépe s rýží.
Kuchařka: JanaDorazinova