
Suroviny
4 porce
- 800 g kančí plece
- 2 lžíce oleje
- 3 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 velké pomeranče
- 1 lžička mleté skořice
- 1 kostka zeleninového bujónu
- špetka mletého pepře
- 200 ml pomerančové šťávy (použila jsem 100%“krabicovou“)
- sůl na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky.
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění.
-
Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
-
Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí.
-
Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem.
-
Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.
Poznámka od kuchařky
Pokud nemáme pomalý hrnec, dusíme v obyčejném kastrolu za občasného podlití doměkka.
Také můžeme použít papiňák ve kterém bude maso měkké cca do 50 minut.