- reklama -
Suroviny
6 porcí
- KANČÍ KÝTA:
- 750 g kančí kýty
- 250 g kořenové zeleniny
- 100 g tuku
- divoké koření
- sůl
- vývar nebo voda na podlévání
- ŠÍPKOVÁ OMÁČKA:
- 70 g másla
- 70 g hladké mouky
- 170 g perníku na strouhání
- 150 g šípkové zavařeniny
- citronová šťáva
- citronová kůra
- 5 hřebíčků
- cukr
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku.
-
Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a dusíme.
-
Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme.
-
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl a 10 min povaříme.
-
Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem.
-
Krátce povaříme.
Poznámka od kuchařky
Přílohy:
Různé druhy knedlíků, bramborové krokety…..
Kuchařka: nikisek96