Kančí kýta pečená na kořenové zelenině se šípkovou omáčkou

45
- reklama -

Suroviny
6 porcí

KANČÍ KÝTA:
750 g kančí kýty
250 g kořenové zeleniny
100 g tuku
divoké koření
sůl
vývar nebo voda na podlévání
ŠÍPKOVÁ OMÁČKA:
70 g másla
70 g hladké mouky
170 g perníku na strouhání
150 g šípkové zavařeniny
citronová šťáva
citronová kůra
5 hřebíčků
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a odblaněné maso ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném tuku.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté ho osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a dusíme.

  3. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou a maso obracíme.

  4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme hřebíček, citronovou kůru a sůl a 10 min povaříme.

  5. Ochutíme cukrem a citronovou šťávou, přidáme šípkovou zavařeninu, zahustíme strouhaným perníkem.

  6. Krátce povaříme.

Poznámka od kuchařky

Přílohy:

Různé druhy knedlíků, bramborové krokety…..