
- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 500-600 g kančí kýty
- 2 střední cibule
- 2 bujony (masox)
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžičky tomatové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 4 hřebíčky
- 2 bobkové listy
- 0,2 l domácí lečo (bez uzeniny)
- mouka na zahuštění
- sádlo
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm, dáme do hrnce (já použila tlakový) na rozpálené sádlo, tak aby se maso zatáhlo.
-
Pak přidáme nakrájenou cibuli, hořčici, tomatovou šťávu, masox, sůl, kmín, pepř, mleté nové koření, hřebíček a bobkový list, promíchat, chvíli restovat a zalít vodou, dusit do změknutí masa (v tlakovém hrnci 30 minut).
-
Poté přidat domácí lečo, mírně povařit a zahustit (mouka + voda). Podáváme buď s těstovinami nebo knedlíkem, jak kdo má rád.
Poznámka od kuchařky
Stejný recept používám i na guláš z kančího masa, jen tam nedávám domácí lečo a po zahuštění přidám prolisovaný česnek a zdobím tenkými plátky cibule (viz další foto). 😉
Kuchařka: VerkaZabka