- reklama -
Suroviny
- 0,5 kg kančí kýty
- olej
- 1 velká cibule
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 10 dkg špeku
- 3 plné lžíce brusinkového želé či marmelády
- 1 lžíce sojové omáčky
- marináda:
- 1 dcl červeného vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 bobkové listy
- 1 lžička soli
Postup přípravy receptu
-
Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin.
-
Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme.
-
Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády (bez bobkového listu), přidáme 3 lžíce brusinkového želé (či marmelády), lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.
Kuchařka: isindy