Kančí kýta na brusinkách

64
- reklama -

Suroviny

0,5 kg kančí kýty
olej
1 velká cibule
1-2 lžíce hladké mouky
10 dkg špeku
3 plné lžíce brusinkového želé či marmelády
1 lžíce sojové omáčky
marináda:
1 dcl červeného vína
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin.


    Zobrazit celý recept

  2. Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme.

  3. Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády (bez bobkového listu), přidáme 3 lžíce brusinkového želé (či marmelády), lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka.