
Suroviny
- kančí hřbet
- 25 dkg slaniny
- 2 cibule
- koření Hubert na zvěřinu
- kuličky jalovce
- 1 balíček mražené zeleniny -mrkev, celer, petržel
- sůl
- pepř
- 1 šlehačka
- 0,5 litru červeného vína
- olej
- lžíce másla
- citrón
- brusinkový kompot
- jablka (menší podle počtu porcí)
Postup přípravy receptu
-
Maso nejprve prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme. Zbytek slaniny si nakrájíme na kostičky a dáme stranou.
-
Cibule nakrájíme na kostičky a na oleji osmažíme. Pak k ní přidáme připravenou slaninu na kostičky, koření Hubert a jalovec. Vložíme hřbet a opečeme ze všech stran.
-
Podlijeme vínem a dáme péct do trouby. V průběhu pečení podléváme vínem. Hřbet můžete při pečení otočit. Ke konci pečení přisypeme zeleninu.
-
Když je maso měkké, vyjmeme ho, dáme na teplé místo, aby vám nevystydlo a do omáčky vlijeme šlehačku. Omáčka je celkem hustá, jsou v ní kousky slaniny a zelenina, ale pokud se vám zdá řídká, tak ji trochu zahustěte.
-
Během pečení si připravíme jablka. Rozkrojíme na půlku, vydlabeme prostředek, pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla.
-
Brusinky vyklopíme ze skleničky na sítko a necháme okapat. Pak do důlků jablek vložíme kopičky brusinek.
-
Vezmeme malý pekáček, dáme na něj máslo, položíme jablka a dáme zapéct do trouby. Podáváme s houskovým knedlíkem. Každému na talíř položíme půlku jablka s brusinkami. Je to vynikající.