- reklama -
Suroviny
- 700 g kančího masa (měla jsem plec)
- 4 velké cibule
- 100 g mangalica slaniny (slanina je z prasat, která se jmenují Mangalica)
- plátek másla
- 1 větvičku rozmarýnu
- 1 chilli papričku
- 6 kuliček nové koření
- 6 kuliček jalovec
- 6 kuliček celý pepř
- 1 bobkový list (rozdrcený)
- 2 lžičky uzená mletá paprika
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- vývar podle potřeby Hraška na zahuštění
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky.
-
V hmoždíři si nadrtíme divoké koření.
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do hrnce a necháme slaninku vyškvařit.
-
Přidáme nakrájenou cibuli, otrhaný rozmarýn, nakrájenou chilli papričku, nakrájený řapíkatý celer a divoké koření.
-
Restujeme za stálého míchání zhruba 5-10 min.
-
Přidáme nakrájené maso, zprudka orestujeme, přidáme sůl, kmín a uzenou sladkou papriku.
-
Zamícháme podlijeme vývarem a dusíme, dokud není maso měkké.
-
Ve troše vody si rozděláme Hrašku, nalijeme na maso a necháme ještě chvilku vařit.
-
Přílohu si zvolí každý dle své chuti.
Kuchařka: suslajda