Kančí guláš se šťouchanými brambory

66
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1,30 kg kančí kýty bez kosti, dobře očištěné
6 velkých cibulí
olivový olej podle potřeby
5 dkg sádla
1 lžička pepře, čerstvě mletého
1-2 vrchovaté lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce gulášového koření
velká hrst rozemnutého sušeného libečku
hrst rozemnuté sušené petrželky
větší hrst rozemnuté majoránky
1-2 špetky mletého kmínu
2 větší špetky mletého nového koření
špetka tymiánu rozemnout
2 bobkové listy
1 vrchovatá lžíci hladké mouky
máslo
2 kostky masoxu
1 velký stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín, mleté nové koření, pepř, mícháme. Nasekaný stroužek česneku necháme společně s cibulkou lehce opéct a přidáme červenou mletou papriku s gulášovým kořením, krátce promícháme a hned přidáme maso na kostičky. Mícháme, aby se maso zatáhlo ze všech stran. Poté poprášíme rozemnutým tymiánem, libečkem, petrželkou a rozdrobeným masoxem. Po chvilce zalijeme horkou vodou, přikryjeme a dusíme. Mírný plamen, občas zatřeseme.


    Zobrazit celý recept

  2. Než se maso vydusí, uvaříme menší brambory ve slupce. Pomocí vidličky a ostrého nože je oloupeme.
    Do velkého woku kápneme trochu oleje a kousek másla. Přidáme bylinky podle chuti, trochu drceného kmínu.
    Oloupané brambory na pánvi rozmačkáme šťouchadlem, mícháme. Přidáme koření do bylinkového másla.
    Do kastrůlku nalijeme olivový olej a kousek másla, přidáme mouku a za stálého míchání vyrobíme jíšku.

  3. Maso máme měkké, přilijeme vodu, přidáme rozemnutou majoránku, chvilku povaříme a zašleháme jíšku.
    Provaříme, dochutíme podle chuti, je-li třeba.