Kančí guláš na víně

70
- reklama -

Suroviny

Asi 700 g kančí kýty
4 střední cibule
sůl
červená paprika
drcený kmín
2 lžíce rajčatového protlaku
3 dcl červeného vína
lžička feferonkové pasty
jalovec
nové koření
celý pepř
bobkový list
majoránka
rozmarýn
tymián
asi 4 feferonky nakládané
asi 100 g špeku
4 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Špek rozškvaříme v kastrolu a po chvilce přidáme cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme maso, jalovec, nové koření, bob.list, celý pepř, kmín, papriku a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 2 deci vína.

  3. Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.

  4. Asi po hodince přidáme zbytek vína, protlak, majoránku, sůl, feferonkovou pastu, feferonky, česnek a zahustíme.

  5. Krátce povaříme a můžeme servírovat.

  6. Podávala jsem s klasickými hrnkovými knedlíky, kam jsem navíc přidala smaženou cibulku.