- reklama -
Suroviny
- Asi 700 g kančí kýty
- 4 střední cibule
- sůl
- červená paprika
- drcený kmín
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 3 dcl červeného vína
- lžička feferonkové pasty
- jalovec
- nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- majoránka
- rozmarýn
- tymián
- asi 4 feferonky nakládané
- asi 100 g špeku
- 4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
-
Špek rozškvaříme v kastrolu a po chvilce přidáme cibuli, kterou restujeme do hnědé barvy.
-
Přidáme maso, jalovec, nové koření, bob.list, celý pepř, kmín, papriku a zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 2 deci vína.
-
Přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka.
-
Asi po hodince přidáme zbytek vína, protlak, majoránku, sůl, feferonkovou pastu, feferonky, česnek a zahustíme.
-
Krátce povaříme a můžeme servírovat.
-
Podávala jsem s klasickými hrnkovými knedlíky, kam jsem navíc přidala smaženou cibulku.
Kuchařka: terezicka1