
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg kančího masa na guláš
- 1 kg cibule
- 1 bobkový list
- 2 ks nového koření
- 5 ks celého pepře
- 3 ks jalovce
- sůl
- 1 lžíce červené papriky
- 2 lžičky brusinkové marmelády
- olej nebo sádlo
- 1 chilli paprička
- 2-3 lžíce smetany ke šlehání
- 5 stroužků česneku
- 1 krajíc starého nastrouhaného chleba na zahuštění
- kolečka cibule na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.
-
Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa. Přidáme utřený česnek, chilli papričku a 2 lžičky brusinkové marmelády. Maso dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.
-
Když je maso měkké, zahustíme jej nastrouhaným krajícem chleba a pořádně provaříme. Nakonec guláš zjemníme smetanou a podáváme s chlebem, nebo knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova