- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg kančí kýty
- 4 velké cibule
- 10 dkg slaniny nebo špeku
- sůl
- pepř
- voda
- starý chléb (1/4 menšího bochníku)
- sádlo či olej
- 1 dcl červeného vína
- 3 – 5 stroužků česneku
Postup přípravy receptu
-
Na sádle popř. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem, přidáme na kostky pokrájené maso. Necháme vydusit první šťávu, teprve pak podléváme vodou (možno podlévat i vývarem), přidáme víno a přikryté dusíme do měkka.
-
Je-li maso měkké, dáme prolisovaný česnek (moje babička ručně „rozmačkávala“ se solí), zahustíme rozstrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Zkoušela jsem přidat ještě 2 lžíce kečupu, trochu majoránky a malou sklenku piva. Je to také velmi dobré. Podávám obvykle s těstovinami nebo s chlebem.
Kuchařka: Jitka B