Kančí guláš

134
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg kančí kýty
4 velké cibule
10 dkg slaniny nebo špeku
sůl
pepř
voda
starý chléb (1/4 menšího bochníku)
sádlo či olej
1 dcl červeného vína
3 – 5 stroužků česneku

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle popř. oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem, přidáme na kostky pokrájené maso. Necháme vydusit první šťávu, teprve pak podléváme vodou (možno podlévat i vývarem), přidáme víno a přikryté dusíme do měkka.


    Zobrazit celý recept

  2. Je-li maso měkké, dáme prolisovaný česnek (moje babička ručně „rozmačkávala“ se solí), zahustíme rozstrouhaným starším chlebem a necháme asi 10-15 minut povařit. Pozor, hodně houstne. Nakonec osolíme a opepříme dle chuti.

Poznámka od kuchařky

Zkoušela jsem přidat ještě 2 lžíce kečupu, trochu majoránky a malou sklenku piva. Je to také velmi dobré. Podávám obvykle s těstovinami nebo s chlebem.