
- reklama -
Suroviny
10-12 porcí
- 100 gramů tuňáka
- 100 gramů lososa (konzervovaného)
- kopr
- 1 limetka nebo citrón
- 4 lžíce husté zakysané smetany nebo Majolky®
- bagetka nebo malé kousky pečiva
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Konzervované maso tuňaka i lososa necháme okapat.
-
V misce pak rozmícháme vidličkou rybí masíčko a smícháme s majononézou, nebo hustou zakysanou smetanou a pak vmícháme i nasekaný kopr. Dochutíme solí, pepřem, limetkovou /citrónovou/ šťávou.
-
Veku nebo bagetku opečeme v toustovači nebo na grilu.
-
Pak natřeme na vychladlé pečivo pomazánku a zdobíme limetkou, citronem a koprem.
Poznámka od kuchařky
Je možné ale dělat i z malých plátku zauzeneho lososa, je to také pikantní, zkusila jsem oboje a moc dobré chutné.
Kuchařka: varilamyskakasicku