
- reklama -
Suroviny
2 porce
- zadní část králíka
- 1/2 másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrnku rajčatového pyré
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL worcerstrové omáčky
- 1 PL balzamikového octa
- 1 KL soli
- 1/2 KL pepře
- 1 paprička chilli
- 1/2 PL medu
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.
-
Králíka odblaníme a dáme do pekáčku. Přelijeme nálevem, přikryjeme poklicí a dáme na nejméně 24 hodin do chladu. Ideál je na 48 hodin.
-
Před pečením pekáč necháme 1 hodinu v pokojové teplotě. Pečeme přikryté na 160°C cca 1 hod. Odkryjeme a dopékáme na 180°C asi 1/2 – 3/4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem opsala dávno již tomu z časopisu. Podáváme s rýží, těstovinami nebo vařeným bramborem. Nedoporučuji máslo čímkoliv nahrazovat.
KL = kávová lžička
PL = polévková lžíce
Kuchařka: jipohe









