Kamila dezert

91
- reklama -

Suroviny
podle počtu a rychlosti strávníků

4 balení tmavých BeBe sušenek
4 kysané smetany 200g
4 vanilkové cukry
2 kávové lžičky moučkového cukru (nemusí být)
2 šlehačky na šlehání 31% 200g
2 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Šlehačky ušleháme se ztužovačem šlehačky, vanilkovým a moučkovým cukrem a zlehka promícháme s kysanými smetanami.

  2. Na podložku skládáme BeBe do obdélníku o straně 6 x 4 sušenky (počet sušenek si upravíme podle zamýšleného počtu pater).

  3. Pokryjeme krémem a zlehka uhladíme, opakujeme do spotřebování všech surovin.

  4. Končíme krémem a zároveň obmažeme hrany.

  5. Dáme vychladit do lednice.

  6. Krájíme na řezy a zdobíme podle vlastní fantazie hořkým kakaem, kapkami čoko polevy, ovocem.

Poznámka od kuchařky

Recept pochází z pořadu slovenské televize „Tajemství mé kuchyně“ s Kamilou Magálovou. Je tak jednoduchý, že na něm opravdu není co pokazit. Dnes jsem dělala jen z poloviční dávky, jsme doma jen dva a já sladké nesmím, ale asi stejně ochutnám 🙂