
- reklama -
Suroviny
podle počtu a rychlosti strávníků
- 4 balení tmavých BeBe sušenek
- 4 kysané smetany 200g
- 4 vanilkové cukry
- 2 kávové lžičky moučkového cukru (nemusí být)
- 2 šlehačky na šlehání 31% 200g
- 2 ztužovače šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Šlehačky ušleháme se ztužovačem šlehačky, vanilkovým a moučkovým cukrem a zlehka promícháme s kysanými smetanami.
-
Na podložku skládáme BeBe do obdélníku o straně 6 x 4 sušenky (počet sušenek si upravíme podle zamýšleného počtu pater).
-
Pokryjeme krémem a zlehka uhladíme, opakujeme do spotřebování všech surovin.
-
Končíme krémem a zároveň obmažeme hrany.
-
Dáme vychladit do lednice.
-
Krájíme na řezy a zdobíme podle vlastní fantazie hořkým kakaem, kapkami čoko polevy, ovocem.
Poznámka od kuchařky
Recept pochází z pořadu slovenské televize „Tajemství mé kuchyně“ s Kamilou Magálovou. Je tak jednoduchý, že na něm opravdu není co pokazit. Dnes jsem dělala jen z poloviční dávky, jsme doma jen dva a já sladké nesmím, ale asi stejně ochutnám 🙂
Kuchařka: senky