Suroviny
- 1 ks vejce
- 12 dkg cukru
- 25 dkg hladké mouky
- 2,5 dcl mléka
- 1 lžíce medu
- 4 dkg kakaa
- 1 kávová lžička pokrmové sody
Postup přípravy receptu
-
Do hluboké mísy dáme jedno vejce, které utřeme s 12 dkg cukru. Pak přidáme 25 dkg hladké mouky, čtvrt litru mléka, lžíci medu a 4 dkg kakaa. Dobře promícháme a na konec do těsta vmícháme kávovou lžičku pokrmové sody.
-
Vlijeme do formy tukem vymaštěné a strouhanou houskou vysypané a zvolna pečeme. Studený dort pokropíme trochu rumem nebo punčem.
-
Rozkrojíme a plníme krémem, kterým ozdobíme i na povrchu. Nebo obě poloviny spojíme zavařeninou, povrchu polijeme polevou a ozdobíme pralinkami.
Poznámka od kuchařky
Při prudkém pečení korpus se vyduje a praská. Je to velmi dobré a jemné těsto a je hutné, proto se dá používat jako základ na patrové dorty. Náplň do dortu viz:uri]http://www.toprecepty.cz/recept/23645-kavovy-krem-do-dortu-–-retro/