Kakaový dort se smetanovou nádivkou

63
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
180 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
75 g hladké mouky
75 g Solamylu, jemného bramborového škrobu Dr.Oetker
½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
40 g kakaa
110 ml oleje
Náplň:
250 g tvarohu
200 g zakysané smetany
150 g cukru
200 ml smetany ke šlehání
1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker nebo Smetana Fix
Na posyp: kakao + šablona na zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce utřeme s cukry do pěny, pak pomalu přidáme prosáté sypké suroviny a nakonec vmícháme ručně metličkou i olej. Dáme péct na 160-170 stupňů. Pečeme podle trouby, kolem 30 minut.

  2. Vychlazený korpus rozkrojíme na 3 části. Potřeme nádivkou z vyšlehaného tvarohu, zakysané smetany, cukru, smetany na šlehání a ztužovače. Potřeme i boky a vrch dortu. Dáme vychladit na několik hodin.

  3. Nakonec na dort přiložíme šablonu a posypeme kakaem.