
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 180 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 75 g hladké mouky
- 75 g Solamylu, jemného bramborového škrobu Dr.Oetker
- ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
- 40 g kakaa
- 110 ml oleje
- Náplň:
- 250 g tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 150 g cukru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 balíček Želatinového ztužovače Dr. Oetker nebo Smetana Fix
- Na posyp: kakao + šablona na zdobení
Postup přípravy receptu
-
Vejce utřeme s cukry do pěny, pak pomalu přidáme prosáté sypké suroviny a nakonec vmícháme ručně metličkou i olej. Dáme péct na 160-170 stupňů. Pečeme podle trouby, kolem 30 minut.
-
Vychlazený korpus rozkrojíme na 3 části. Potřeme nádivkou z vyšlehaného tvarohu, zakysané smetany, cukru, smetany na šlehání a ztužovače. Potřeme i boky a vrch dortu. Dáme vychladit na několik hodin.
-
Nakonec na dort přiložíme šablonu a posypeme kakaem.
Kuchařka: Napalsko