
Suroviny
- Kakaový korpus:
- 5 vajec
- 15 dkg cukru krupice
- 3 lžíce kakaa
- cca 10 dkg hladké mouky (tolik, aby jí bylo i s kakaem 15dkg)
- 5 lžic oleje
- šlehačkový krém:
- 250g tvarohu
- 200g zakysané smetany
- 2 smetany ke šlehání 33%
- 2x smet-fix ztužovač
- 2 vanilkové cukry
- cukr moučka podle chuti
- broskvová marmeláda
- čokoládové ozdoby (čokolopolevou malované na pečicí papír)
Postup přípravy receptu
-
Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu.
-
Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej.
-
Lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
-
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme 40min. v troubě vyhřáté na 150°C.
-
Korpus necháme vychladnout, prořízneme na polovinu, potřeme marmeládou a natřeme krémem, přiklopíme vrchní polovinu. Celý dort potřeme zbytkem krému a zdobíme čokoládovými ozdobami.
-
Krém:
Vyšleháme společně tvaroh, zakysanku a cukry. V jiné míse ušleháme šlehačku se ztužovači, poté ji tuhou postupně zašleháme do tvarohové směsi.
Poznámka od kuchařky
Na základ jsem použila korpus z http://www.toprecepty.cz/recept/14548-kakaove-rezy-s-cokoladovou-polevou/, osvědčil se mi jako vynikající základ nejen pro dané řezy.
Forma 23cm (menší), jinak by bylo třeba zvětšit dávkování surovin.