
Suroviny
- Na těsto:
- 2 vejce
- 150 g moučkového cukru
- 80 g másla nebo hery
- 1 vanilkový cukr
- 280 g polohrubé mouky
- 1 prášek prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 30 g strouhaného kokosu
- 200 ml mléka
- 150 g ananasu z kompotu
- Na povrch:
- 150 g mléčné čokoládové polevy
- 1 lžíce strouhaného kokosu nebo 2 lžíce kokosových lupínků
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s částí cukru na pevný sníh.
Změklý tuk vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vanilkový cukr a žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a prosejeme. Do žloutkové směsi zapracujeme strouhaný kokos a pak po částech a střídavě moučnou směs, vlahé mléko a sníh z bílků. -
Ananas z kompotu necháme okapat a případně nakrájíme na menší kousky. Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozetřeme polovinu těsta, rozložíme polovinu ananasu a ještě jednou zopakujeme. Ananas na povrchu mírně zatlačíme do těsta.
-
Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 175°C zhruba 45 minut. Po upečení odstraníme papír na pečení a chlebíček necháme vychladnout.
-
Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a celý chlebíček polijeme. Na povrchu dozdobíme kokosem a necháme ztuhnout.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem formu o délce 30 cm.
Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem. Původní recept je s čerstvými broskvemi.