Kakaovo kokosové řezy

46
- reklama -

Suroviny

Těsto:
6 vajec
6 polévkových lžic cukru krupice
6 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Kokosový sníh:
3 bílky
14 dkg strouhaného kokosu
10 dkg cukru krupice
Krém:
2 smetany na šlehání (po 250 ml)
1 čokoláda na vaření
3 tyčinky Ledových kaštanů
pikantní marmeláda
strouhaná čokoláda
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si svaříme šlehačky s čokoládou a dáme vychladit do lednice.


    Zobrazit celý recept

  2. Na těsto si ušleháme tuhý sníh z bílků a za stálého šlehání přidáme cukr, žloutky a lehce vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo si ho vyložíme pečícím papírem).

  3. Ušleháme sníh ze 3 bílků, postupně zašleháváme cukr a pak lehce vmícháme kokos. Lžičkou klademe kokosový sníh na těsto.

  4. Pečeme v předehřáté troubě asi na 190°C, 20-25 minut.

  5. Ušleháme do tuha vychlazenou šlehačku a natřeme na vychladlé těsto, které jsme lehce potřeli marmeládou (já jsem dala domácí švestkovou nutelu). Posypeme strouhanou čokoládou, můžeme i polít čokoládovou polevou.

Poznámka od kuchařky

Recept mám už dlouho od kamarádky, v původním byl máslový krém, ale my to máme raději s pařížskou šlehačkou.

Tu si může udělat každý podle svého, já ji dělám nejraději takhle.