Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 6 polévkových lžic cukru krupice
- 6 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- Kokosový sníh:
- 3 bílky
- 14 dkg strouhaného kokosu
- 10 dkg cukru krupice
- Krém:
- 2 smetany na šlehání (po 250 ml)
- 1 čokoláda na vaření
- 3 tyčinky Ledových kaštanů
- pikantní marmeláda
- strouhaná čokoláda
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vysypání
Postup přípravy receptu
-
Den předem si svaříme šlehačky s čokoládou a dáme vychladit do lednice.
-
Na těsto si ušleháme tuhý sníh z bílků a za stálého šlehání přidáme cukr, žloutky a lehce vmícháme mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo si ho vyložíme pečícím papírem).
-
Ušleháme sníh ze 3 bílků, postupně zašleháváme cukr a pak lehce vmícháme kokos. Lžičkou klademe kokosový sníh na těsto.
-
Pečeme v předehřáté troubě asi na 190°C, 20-25 minut.
-
Ušleháme do tuha vychlazenou šlehačku a natřeme na vychladlé těsto, které jsme lehce potřeli marmeládou (já jsem dala domácí švestkovou nutelu). Posypeme strouhanou čokoládou, můžeme i polít čokoládovou polevou.
Poznámka od kuchařky
Recept mám už dlouho od kamarádky, v původním byl máslový krém, ale my to máme raději s pařížskou šlehačkou.
Tu si může udělat každý podle svého, já ji dělám nejraději takhle.