
- reklama -
Suroviny
- 4 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1 polévková lžíce kakaa
- 200 g polohrubé mouky
- špetka sody
- 4 polévkové lžíce vody
- 1-2 polévkové lžíce oleje
- 1 polévková lžíce karamelového pudinku
- 300 g mirabelky (nebo jiné ovoce)
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej a dál šleháme do pěny.
-
Postupně přidáváme prosátou mouku se sodou.
-
Dvě třetiny těsta nalijeme na plech s pečícím papírem.
-
Posypeme omytým ovocem.
-
Zbylou jednu třetinu těsta smícháme s kakaem a karamelovým pudinkem a způsobem „cik cak“ nalijeme na těsto s ovocem.
-
Dáme péci do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 25 – 30 minut.
-
Necháme vychladnout a podáváme ke kávičce.
Poznámka od kuchařky
Buchta je na malý plech – 37 x 28 nebo pekáček
Kuchařka: varilamyskakasicku