- reklama -
Suroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 200 g cukru krystal
- 40 g kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1/4 l mléka
- 100 g másla
- 3 vejce
- 4 lžíce rumu
- rozinky
- nasekané mandle nebo vlašské či lískové oříšky
Postup přípravy receptu
-
Do větší mísy dáme mouku, oba cukry, kakao a kypřící prášek do pečiva a promícháme.
-
Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme do připravené směsi.
-
Nakonec přidáme vajíčka, rum, rozinky a pokud jsme se rozhodli tak mandle nebo oříšky.
-
Vypracujeme těsto, které nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu nebo pekáčku.
-
Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut při teplotě 180-190°C.
Poznámka od kuchařky
Recept je ze zadní strany kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker. Ještě upozorňuji, že se nemusí péct tak dlouho – záleží na troubě a velikosti plechu… já použila plech velikosti přibližně 25×30 cm a upečení trvalo asi 20 minut (možná ani to ne)… takže v průběhu pečení raději zkoušejte špejlí. 😉
Kuchařka: kovarovah