Kakaovník z kypřícího prášku Dr. Oetker

61
- reklama -

Suroviny

400 g polohrubé mouky
200 g cukru krystal
40 g kakaa
1 vanilkový cukr
1 kypřící prášek do pečiva
1/4 l mléka
100 g másla
3 vejce
4 lžíce rumu
rozinky
nasekané mandle nebo vlašské či lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme mouku, oba cukry, kakao a kypřící prášek do pečiva a promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme do připravené směsi.

  3. Nakonec přidáme vajíčka, rum, rozinky a pokud jsme se rozhodli tak mandle nebo oříšky.

  4. Vypracujeme těsto, které nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu nebo pekáčku.

  5. Pečeme v předehřáté troubě 25 až 30 minut při teplotě 180-190°C.

Poznámka od kuchařky

Recept je ze zadní strany kypřícího prášku do pečiva Dr. Oetker. Ještě upozorňuji, že se nemusí péct tak dlouho – záleží na troubě a velikosti plechu… já použila plech velikosti přibližně 25×30 cm a upečení trvalo asi 20 minut (možná ani to ne)… takže v průběhu pečení raději zkoušejte špejlí. 😉