Suroviny
menší plech
- Na korpus:
- 4 vejce
- 200 g Hera máslová
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 50 g kakaa
- papír na pečení
- Na náplň:
- 500 g tvarohu tučného nebo polotučného
- 100 ml vaječného likéru
- 2 vanilkové cukry
- 100 g moučkového cukru
- 300 g malin (měla jsem jen mražené)
- 2 kelímky 40% smetany ke šlehání
- 1 kelímek si necháme na dozdobení
- želatinový ztužovač zastudena (Dr.Oetker)
- 4 lžíce malinové marmelády
Postup přípravy receptu
-
Změklý tuk vyšleháme s cukrem a po jednom přidáváme žloutky.
-
Utřememe hustou bílou pěnu. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuha.
-
Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny.
-
Mouku smícháme s kakaovým práškem a prosejeme.
-
Zlehka a po částech přimícháme stěrkou nebo vařečkou do těsta.
-
Menší pekáček se zvýšenými okraji vysteleme pečícím papírem a stěrkou rovnoměrně rozetřeme těsto.
-
Pečeme v troubě na 180 st. cca 15 – 30 minut (záleží na troubě). Necháme vychladnout.
-
Pak potřeme marmeládou.
-
Šlehačku ušleháme do tuha.
-
Tvaroh smícháme s cukry a vaječným likérem.
-
Přidáme ušlehanou šlehačku a ztužovač, který si připravíme dle návodu na sáčku.
-
Polovinu tvarohové hmoty natřeme opatrně stěrkou na marmeládu, přidáme maliny a pak zbytek tvarohové náplně.
-
Nahoru rozetřeme druhou ušlehanou šlehačku.
-
Necháme ztuhnout v lednici nejméně 2 hodiny, ideálně přes noc.
Poznámka od kuchařky
https://www.facebook.com/varenistomem?fref=photo